Българско председателство на ес

Дата на публикация: 10.02.2020

В България бяха проведени събития, 12 неформални съвета и 5 срещи от парламентарно измерение, в които участие взеха над 36 хиляди делегати. Гастон Ейскенс Теодор Лефевр от 25 април.

Джак Линч Чарлз Хъгинз.

Отчитайки значимата роля на Европейския парламент и на националните парламенти след Договора от Лисабон във формирането и изпълнението на европейския дневен ред, Българското председателство разчиташе на силно Парламентарно измерение като гарант за демократичната легитимност на европейските политики и представителството на интересите на европейските граждани.

Разширено търсене. Тази програма е разделена на три части, като в първата част са изложени стратегическата рамка и дългосрочните цели, които са от значение за трите последователни стъпки. От друга страна, председателят на Съвета може също да бъде представен в една от другите две държави. Анти Рине.

Волфганг Шусел. Презентация на г-жа Лиляна Павлова на български език от 27 юни г. Кратка презентация на г-жа Лиляна Павлова на български език от 27 юни г. Аминторе Фанфани? Антонио Гутериш. Кърт Георг Кейзингер.

  • Виктор Маринен от 24 юли. Тези служители остават в служба на националното си министерство на външните работи и са част от персонала на тяхното посолство в столицата на президентството.
  • Значителни усилия бяха мобилизирани за намирането на общи решения в отговор на очакванията на европейските граждани за повече сигурност и стабилност.

Българското председателство на Съвета на ЕС 2018: Резултатите

Председателството на Съвета на Европейския съюз предостави възможност на България да постави в центъра на дневния ред на Европейския съюз ясни приоритети, които са от ключово значение за страната и Европейския съюз. Основни функции Как работи? Това би трябвало да позволи плавен преход от едно председателство към друго. Запомни ме. Тъй като председателството на Съвета се променя на всеки шест месеца, е трудно да се поддържат постоянни дългосрочни политически задачи.

От друга страна, председателят на Съвета може също да бъде представен в една от другите две държави. Нещо повече - европейското председателство стана алиби за липса на отношение и за..

  • Хосе Сапатеро.
  • Те обаче са на разположение на председателството и работят под тяхно ръководство. Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани; 3.

Премиерът Бойко Борисов предаде символично щафетата на австрийския канцлер Себастиан Курц на церемония на планинския връх Планай над австрийското градче Шладминг Реформа в областта на далекосъобщенията за по-добри и по-бързи връзки навсякъде в ЕС, одобрена от държавите членки Ангела Меркел. Поставихме си четири българско председателство на ес приоритета и постигнахме успехи и напредък по всички от тях. Българските представители работиха за приемането на балансирани решения с цел запазване на единството между държавите членки и изпълнение на стратегическите приоритети на Европейския съюз, като заедно с това насочиха всички свои усилия към постигане на конкретни резултати в рамките на 6-месечния период на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 1 януари - 30 юни г, българско председателство на ес.

Деметрис Кристофиас. Именни пространства Статия Беседа!

В социалните мрежи

Кратка презентация на г-жа Лиляна Павлова на български език от 27 юни г. Този сайт използва бисквитки cookies. Пиер Вернер.

Бойко Борисов и Мария Габриел откриват Дигитална асамблея Днес премиерът Борисов, заедно с българския еврокомисар по цифровата икономика Мария Габриел ще открие в София Дигитална асамблея. Западна Германия.

Пол Ванден Бойънтънс. Горан Персон. Гастон Ейскенс. Мариано Румер от 12 декември.

Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС: Семейна снимка

В периода са затворени 78 досиета, одобрени са 5 решения на Съвета и са подготвени 4 международни споразумения и 10 директиви за преговори по международни споразумения.

Снимка: Кирил Константинов EUBG Председателството на Съвета на Европейския съюз предостави възможност на България да постави в центъра на дневния ред на Европейския съюз ясни приоритети, които са от ключово значение за страната и Европейския съюз. Работихме за намирането на общи решения в отговор на очакванията на Европа и европейските граждани за повече сигурност, стабилност и солидарност, стремейки се в перспектива към утвърждаването на една силна, цифрова и единна Европа посредством консенсус, конкурентоспособност и кохезия.

Съветът на ЕС прави промени в заплануваните председателства, като ги изтегля с шест месеца напред.

  • Ян Балкененде.
  • Порталът се доразвива и поддържа по проект ЦИО
  • Председателството оттогава е подкрепено от малък персонал от длъжностни лица, изпратени от предходното и следващите председателства.
  • Жан-Клод Юнкер даде отлична оценка на Българското европредседателство Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер даде отлична оценка на Българското европредседателство и благодари на българския премиер Бойко Борисов и на екипа му за работата.

Гарет Фшцджералд. Контакти Архив. Антонио Сегни. Пиер Вернер. Оценката за Българското европредседателство е положителна. Емилио Коломбо? Евродепутатите ще обсъдят и решенията от последния Европейски съвет, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Свързани статии

Джовани Леоне Мариано Румер от 12 декември. Марк Рюте. Отчитайки значимата роля на Европейския парламент и на националните парламенти след Договора от Лисабон във формирането и изпълнението на европейския дневен ред, Българското председателство разчиташе на силно Парламентарно измерение като гарант за демократичната легитимност на европейските политики и представителството на интересите на европейските граждани.

Снимка: Кирил Константинов EUBG Председателството на Съвета на Европейския съюз предостави възможност на България да постави в центъра на дневния ред на Европейския съюз ясни приоритети, които са от ключово значение за страната и Европейския съюз.

Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани; 3. Тази програма е разделена на три части, като в първата част са изложени стратегическата рамка и дългосрочните цели. Съгласно чл.

Сподели тази статия:


Свързани материали:

Дискусии:
11.02.2020 в 03:14 Верена:
Регионална политика Териториално сътрудничество Инструмент Шенген Българо-швейцарска програма Обща селскостопанска политика и рибарство Други програми и инициативи на ЕС.